Algoge Kup


posted on April 7, 2021, 7:34 a.m.

„Algoge Kup” je takmičenje iz programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Takmičenje se sastoji iz 3 kruga: Četvrtfinale, Polufinale i Finale. Učenici su podeljeni u više kategorija u zavisnosti od škole i razreda. Četvrtfinale i Polufinale će se održati online, dok će se Finale održati uživo na Računarskom Fakultetu, ukoliko to epidemiološke mere budu dozvoljavale.

Za pobednike takmičenja i finaliste su obezbeđene prigodne nagrade.

Formular za prijavu možete pronaći ovde. Nepohodno je da formular popunite pre početka četvrtfinala.

Datumi održavanja

  • Četvrtfinale: 17. april 2021. - Početak takmičenja će biti u 15:00 časova.
  • Polufinale: 8. maj 2021. (ovaj datum je podložan promeni zbog prijemnog ispita za srednje škole)
  • Finale: 29. maj 2021.

Kategorije

U Četvrtfinalu i Polufinalu učenici su podeljeni u 4 kategorije:

  • D: Osnovna škola 5. i 6. razred
  • C: Osnovna škola 7. i 8. razred
  • B: Srednja škola B kategorija
  • A: Srednja škola A kategorija

Kategoriju A čine učenici 2, 3. i 4. razreda srednjih škola specijalizovanih matematičkih ili informatičkih odeljenja, dok kategoriju B čine svi ostali učenici.

Svaki učesnik se može takmičiti u višoj kategoriji ukoliko želi, i u tom slučaju u prijavi treba naznačiti kategoriju za koju se takmičite.

U Finalu su učenici podeljeni u dve kategorije:

  • Osnovna škola (Kategorije C i D)
  • Srednja škola (Kategorije A i B)

Plasman

U Četvrtfinalu mogu učestvovati svi prijavljeni takmičari. U Polufinale prolazi najmanje 50 najbolje plasiranih takmičara iz svake kategorije, sa pozitivnim brojem poena. U Finale prolazi po bar 15 najbolje plasiranih takmičara u Polufinalu iz A i C kategorija, i po bar 5 najbolje plasiranih iz B i D kategorija. Učenici koji prođu u finale će dobiti diplome, a pripremili smo i nagrade za najbolje rangirane.

Zadaci

U svakom krugu se radi po 3 zadatka, dok je vreme za izradu 4 sata. Zadaci će biti sličnih težina kao i na zvaničnim državnim takmičenjima iz programiranja - Četvrtfinale je težine Okružnog takmičenja, Polufinale je težine Državnog takmičenja, dok je Finale slične težine kao SIO. Na takmičenju će biti obezbeđen full feedback (takmičar u svakom trenutku vidi svoj broj poena). Zadaci se boduju po test primeru - takmičar dobija poene za svaki tačno urađen test primer.

Dozvoljeni programski jezici

Zadatke možete raditi u svim popularnim programskim jezicima. Detaljnu listu, zajedno sa verzijama koje se koriste, možete pogledati ovde.

Kaznene mere

Prepisivanje i deljenje kodova je strogo zabranjeno u svakom krugu takmičenja! Svi takmičari koji budu prepisivali ili delili svoj kod drugima će biti diskvalifikovani. Svaki takmičar je odgovoran da obezbedi da njegov kod ne vide drugi takmičari.

Pitanja

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete ih poslati na mail: lab [at] raf.rs


Comments

There are no comments at the moment.